Waarom melden?

Ieder kind heeft recht op bescherming tegen seksueel misbruik en uitbuiting. Ook kinderen in het buitenland. 

Gevolgen van misbruik voor het kind

Seksueel misbruik leidt tot grote emotionele, fysieke en sociale schade voor de slachtoffers. Misbruik en uitbuiting gaan doorgaans gepaard met lichamelijk en geestelijk geweld, met verwondingen, pijn en angst als gevolg. Slachtoffers hebben een groot risico op ongewenste zwangerschap, hiv/aids en andere soa’s. Op de lange termijn krijgen ze te maken met schuldgevoelens, depressie, trauma’s en een negatief zelfbeeld. Slachtoffers gaan verder vaak gebukt onder een stigma en worden uitgesloten van onderwijs. Als een slachtoffer in de prostitutie terecht komt is het verschrikkelijk moeilijk hier weer uit te komen.

Gevolgen van kindermisbruik door reizigers voor de lokale gemeenschap 

De schadelijke gevolgen van seksueel misbruik voor kinderen hebben een ontwrichtende werking op de gemeenschap. Op kindermisbruik-bestemmingen is het grotere risico op soa’s een gevaar voor de hele gemeenschap. Kindermisbruik door reizigers trekt ook criminaliteit aan, dit gaat ten koste van de veiligheid. Dit verschijnsel spreekt maar een kleine doelgroep aan. Door dit imago krijgt de bestemming een slechte reputatie bij toeristen en investeerders. Dit gaat ten kosten van de ontwikkeling van duurzaam en veilig toerisme.

Seksueel misbruikvan kinderen door onder andere reizigers  heeft dus een negatieve invloed op het welzijn en de toekomstmogelijkheden van kinderen. Daarnaast  ondermijnt het de ontwikkeling en veiligheid van een gemeenschap.

 

Maak een melding bij vermoeden en stop kindermisbruik door reizigers!