Animaties dadertypen

Hieronder vindt u animaties over verschillende typen kindersekstoeristen. Kijk voor meer informatie op de pagina over (situationele en preferentiële) daders. De animaties zijn onderdeel van de Toolkit Kindersekstoerisme.

1. Situationele daders

De toerist

De vakantieganger die eigenlijk een seksuele voorkeur voor volwassenen heeft, maar als de gelegenheid zich voordoet in het buitenland seks heeft met een minderjarige (doorgaans een kind dat de puberteit al heeft bereikt).

De emigrant/expat

De emigrant of expat, die eigenlijk een seksuele voorkeur voor volwassenen heeft, maar als de gelegenheid zich voordoet in het buitenland seks heeft met een minderjarige (doorgaans een kind dat de puberteit al heeft bereikt).

2. Preferentiële daders

De weldoener

De zogenaamde ‘weldoener’ met een seksuele voorkeur voor kinderen gebruikt
de hulpverlening om kinderen te kunnen misbruiken, bijvoorbeeld onder de dekmantel van noodhulp, als vrijwilliger of door het oprichten van een schooltje of kindertehuis.

3. Live webcamsekstoerist

Deze persoon blijft in eigen land, maar betreedt wel het internet om via een webcam live kindermisbruik in een ander land aan te vragen of te regisseren (dit wordt ook wel ‘webcamkindersekstoerisme’ genoemd). Bij dit dadertype zijn drie  animaties, die specifiek gericht zijn op verschillende continenten.

Afrika

Azie

Oost-Europa

Alle animaties over dadertypen zijn ook te vinden op het Youtube-kanaal van Don’t Look Away. Hier zijn de animaties tevens beschikbaar met Engelse ondertiteling.