Toolkit Kindermisbruik op reis

De Toolkit Kindermisbruik op reis bevat informatie over het fenomeen kindermisbruik door reizigers, bestemd voor overheidspersoneel, medewerkers van niet- gouvernementele organisaties (ngo’s) en private partijen die in het buitenland werken en willen bijdragen aan bewustwording over en het stimuleren van betekenisvolle meldingen van kindermisbruik.

Door het aanbieden van alle praktische informatie over dit thema op één plek wordt een bijdrage geleverd er samen voor te zorgen dat kinderen – waar ook ter wereld- veilig kunnen opgroeien.

Download de toolkit
Klik op de afbeelding om het document te downloaden.

De toolkit geeft antwoorden op vragen als:

  • Wat is kindermisbruik?
  • Wat zijn de verschillende dadertypen?
  • Wat zijn de signalen? Waar kan het gemeld worden?
  • Hoe kom ik aan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)?
  • Wat is de Nederlandse aanpak?

De inhoud van deze toolkit is samengesteld door verschillende partijen: het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Openbaar Ministerie, de politie, de Koninklijke Marechaussee, de ngo’s ECPAT en Plan Nederland en het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM).

De informatie wordt aangeboden in het Nederlands en Engels. Enkele teksten zijn ook vertaald naar het Filipijns, vanwege een gestarte pilot in samenwerking met de Filipijnse autoriteiten.

Uw mening

U helpt ons bij het verder verbeteren van de Toolkit Kindermisbruik op reis door op deze link te klikken en de enquête in te vullen. Hiervoor alvast vriendelijk dank!