In het buitenland aan de slag

Ga je in het buitenland met kinderen werken? Ga dan niet naar een weeshuis. Kijk op www.stopweeshuistoerisme.nl waarom niet. Kijk hier voor criteria voor goede projecten met kinderen in het buitenland. Als je met kinderen gaat werken, dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen.

Ga je in het buitenland werken als reisleider? Lees dan de brochure voor reisleiders of volg de Serious Game (alleen met Internet Explorer).

Verklaring Omtrent het Gedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Als iemand een VOG aanvraagt, doet Justis onderzoek naar het justitiële verleden van die  persoon. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van deze verklaring.

Engelstalig aanvraagformulier VOG

Om het mogelijk te maken dat werkgevers in het buitenland een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen aanvragen voor Nederlanders die daar willen komen werken, is het aanvraagformulier ook in het Engels beschikbaar.