Brochures en publicaties

Hier vindt u diverse voorlichtingsfilmpjes, brochures, documenten en onderzoeksrapporten van de overheid en andere organisaties die zich bezighouden met de bestrijding van kindermisbruik op reis.

Brochures

Brochure voor reisleiders. In de brochure specifiek voor reisleiders staat alles wat je als reisleider moet weten omtrent kindermisbruik door reizigers en toeristen. Ook vind je hier handige tips en bruikbare contact gegevens. Een must voor elke reisleider.

Brochure voor iedereen die werkzaam is in de reissector. In deze brochure vind men alle informatie omtrent het fenomeen kindermisbruik door reizigers. Deze brochure kan als handvat dienen hoe hier verantwoord mee om te gaan. Samen maken we reizen veilig. Erg handig voor iedereen werkzaam in de reissector.

(EN) Brochure for everyone who works in travel and tourism. In this brochure you will find all the required information on sexual exploitation of children by travelers and tourists. Here you find tips and support on how to deal with this phenomenon and usefull contacts. An absolute must for everyone working in the travelsector.

 

E-learning voor de hotel-branche

Ga jij voor je studie, stage of werk in de hotellerie naar het buitenland? Dan is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en je bewust te zijn van kindermisbruik door reizigers. Dit is niet alleen belangrijk voor de slachtoffers maar ook voor jou en je werkgever. via deze E-learning leer jij het fenomeen kindermisbruik door reizigers te herkennen en leer je hoe hier mee om te gaan en naar te handelen.

 

Aanpak en onderzoek

Kindermisbruik op reis: een literatuurverkenning naar kenmerken, motieven en werkwijzen van Nederlandse daders. (Universiteit Leiden, 2016) Onderzoek van Anneke Koning en Lina Rijksen-Van Dijke, in opdracht van Politie en Wetenschap.

Offenders on the Move. (ECPAT, 2016) Seksuele uitbuiting van kinderen in relatie tot toerisme en reizen neemt in alle delen van de wereld toe, zo blijkt uit dit onderzoek van ECPAT, waaraan meer dan 70 organisaties meewerkten.

Plan van Aanpak Kindermisbruik op reis. (Ministerie van Veiligheid & Justitie, 2016) Dit meerjarige plan gaat uit van drie actielijnen: preventie, strafrechtelijke aanpak en samenwerking met ngo’s en andere landen.

Aanpakken, Oppakken, Doorpakken. (Terre des Hommes, 2013) Een rapport met aanbevelingen voor een betere balans rondom de aanpak van kindermisbruik op reis.

Barrières tegen Kindermisbruik op reis. (BNRM, 2013) Een rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen over kindermisbruik op reis door Nederlanders, preventieve (juridische) maatregelen en de opsporing en vervolging van daders.

Global Monitoring. Status of action against commercial sexual exploitation of children – Thailand. (Ecpat, 2011) Een rapport van ECPAT over de status en aanpak van commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Thailand.