Onze partners

Ministerie van Justitie & Veiligheid

Het ministerie van Justitie & Veiligheid geeft een financiële bijdrage voor de campagne Don’t Look Away en Meldkindersekstoerisme.nl.

Voor de website klik hier.

De Koninklijke Marechaussee

Vanuit de grenspolitietaak houdt de Koninklijke Marechaussee zich bezig met de bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen en in relatie tot reizen via de luchthavens. Hiervoor worden in samenwerking met de douane controles uitgevoerd op passagiers die via de luchthaven reizen. Bij aantreffen van signalen kindermisbruik op reis of beeldmateriaal van kindermisbruik wordt nader onderzoek ingesteld. De Koninklijke Marechaussee ondersteunt de campagne Don’t Look Away.

Voor de website klik hier.

De politie

Er is een speciaal team ‘Bestrijding Kinderporno & Kindersekstoerisme’ dat zich bezighoudt met meldingen die via Meldkindersekstoerisme.nl worden doorgestuurd. De politie werkt hiervoor nauw samen met politiediensten in het buitenland.

Voor de website klik hier.

de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen)

Aandacht voor het tegengaan van uitbuiting van kinderen in sekstoerisme is onderdeel van het ANVR-beleid ‘Better holidays’. De ANVR roept haar leden op om de Don’t Look Away campagne te steunen.

Voor de website klik hier.

TUI Benelux

TUI vindt de bescherming van kinderen op de bestemmingen die zij aanbieden erg belangrijk. Daarom ondersteunt TUI de campagne Don’t Look Away en geeft er bekendheid aan in communicatie richting reizigers.

Voor de website klik hier.

Terre de Hommes

Terre des Hommes werkt om kinderuitbuiting te stoppen. Met lokale privédetectives helpt Terre des Hommes de politie in het buitenland om buitenlandse kindermisbruikers op te sporen.

Voor de website klik hier.

Plan International Nederland

Plan Nederland, onderdeel van Plan International, zet zich in voor een betere toekomst voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden, door armoede, duurzaam te bestrijden en de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen op te heffen. Plan doet er alles aan om kindermisbruik door reizigers, kinderhandel en schadelijke tradities als het kindhuwelijken uit te bannen.

Voor de websites klik hier.

Free a Girl

Free a Girl streeft een wereld na zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen. Door slachtoffers directe hulp te bieden en straffeloosheid aan te pakken.

Voor de website: klik hier.

Defence for Children - ECPAT

Defence for Children komt wereldwijd op voor alle rechten van alle kinderen op basis van het VN-Kinderrechtenverdrag. ECPAT beschermt wereldwijd kinderen tegen seksuele uitbuiting en sekstoerisme. Defence for Children en ECPAT vormen in Nederland één organisatie. Defence for Children – ECPAT beheert de website Meldkindersekstoerisme.nl en coördineert de campagne Don’t Look Away.

Voor de website: klik hier.