Waarom melden?

Ieder kind heeft recht op bescherming tegen seksueel misbruik en uitbuiting. Ook kinderen in het buitenland. Eén melding kan een heel netwerk blootleggen!

Gevolgen van misbruik voor het kind

Seksueel misbruik leidt tot grote emotionele, fysieke en sociale schade voor de slachtoffers. Misbruik en uitbuiting gaan doorgaans gepaard met lichamelijk en geestelijk geweld, met verwondingen, pijn en angst als gevolg. Slachtoffers hebben een groot risico op ongewenste zwangerschap, hiv/aids en andere soa’s. Op de lange termijn krijgen ze te maken met schuldgevoelens, depressie, trauma’s en een negatief zelfbeeld. Slachtoffers gaan verder vaak gebukt onder een stigma en worden uitgesloten van onderwijs. Als een slachtoffer in de prostitutie terecht komt is het verschrikkelijk moeilijk hier weer uit te komen.

Gevolgen van kindermisbruik door reizigers voor de lokale gemeenschap 

De schadelijke gevolgen van seksueel misbruik voor kinderen hebben een ontwrichtende werking op de gemeenschap. Op bestemmingen waar seksuele uitbuiting van kinderen een probleem is, bestaan grotere risico op soa’s voor de hele gemeenschap. Seksuele uitbuiting van kinderen op toeristische bestemmingen trekt ook criminaliteit aan, zoals drugsgerelateerde criminaliteit, wat ten koste gaat van de veiligheid van de hele gemeenschap. Door een imago van een bestemming waar kinderen worden uitgebuit in de prostitutie, is de bestemming niet in trek bij toeristen en investeerders. Dit gaat ten kosten van de ontwikkeling van duurzaam en veilig toerisme.

Maak een melding bij een vermoeden en stop kindermisbruik door reizigers!