Team Criminele Inlichtingen

Informatie is vaak de sleutel tot succes, zeker als het om ernstige feiten gaat. Informatie die u misschien heeft. Daarom wil de politie graag met u in gesprek komen. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) mag als enige afdeling binnen de politie de identiteit van bronnen afschermen. Dit om ernstige misdrijven en de daders op te sporen en om ernstige misdrijven te voorkomen. Een gesprek met de TCI is vanaf het eerste moment anoniem en strikt vertrouwelijk.

Hoe werkt het?

Meldkindersekstoerisme.nl kan u in contact brengen met de TCI. Als u daarmee akkoord gaat, vindt er eerst een oriënterend gesprek plaats met twee TCI-rechercheurs.

Dit gesprek vindt plaats op een locatie naar keuze, bij voorkeur geen politiebureau. Daar wordt precies uitgelegd hoe de TCI werkt. Kunt u zich vinden in de afspraken en aanpak, dan kunt u uw informatie kwijt aan de TCI. Uw informatie zal te allen tijde anoniem worden verwerkt. Mocht u toch besluiten geen informatie te willen geven, dan bent u daar uiteraard vrij in.

Om uw anonimiteit te garanderen is het van belang dat u met niemand anders over het contact met de TCI praat. Alleen dan werkt geheimhouding en kan de TCI uw anonimiteit waarborgen.