PUBLICATIES

 
Voor toeristen & professionals in de reisindustrie

Reis Zorgzaam. Zorg voor Kinderen. Een folder voor reizigers naar bestemmingen waar kindersekstoerisme voorkomt, zoals landen in Zuid- en Midden-Amerika, Zuid- en Oost-Azië, Afrika en Oost-Europa. Lees hier. De folder is tevens gratis te bestellen bij ECPAT (info@ecpat.nl).

Kindersekstoerisme. De bescherming van kinderen in toerisme. Een brochure van ECPAT voor professionals in de reisindustrie, met als doel het vergroten van bewustwording, kennis en vaardigheden op het gebied van de bestrijding van kindersekstoerisme. Lees hier.

 

Aanpak & Onderzoek

Plan van Aanpak Kindersekstoerisme (Ministerie van Veiligheid & Justitie 2013) Het meerjarig plan dat Minister van Opstelten op 11 oktober presenteerde gaat uit van drie actielijnen: preventie, strafrechtelijke aanpak en samenwerking met ngo's en andere landen. Lees hier.
Aanpakken, Oppakken, Doorpakken. (Terre des Hommes 2013) Een rapport met aanbevelingen voor een betere balans rondom de aanpak van kindersekstoerisme. Lees hier.
Fenomeenbeschrijving Kindersekstoerisme. (Politie 2013) Sinds oktober 2012 is kindersekstoerisme expliciet toegevoegd aan de naam en taken van de politie en is er een fenomeenbeschrijving gemaakt. Lees hier.
Barrières tegen Kindersekstoerisme. (BNRM 2013) Een rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen over kindersekstoerisme door Nederlanders, preventieve (juridische) maatregelen en de opsporing en vervolging van daders. Lees hier.
 
Offenders Beware! Child sex tourism case studies. (ECPAT 2009) Een rapport waarin verschillende zaken, waarbij kindersekstoeristen in eigen land of in het land van bestemming zijn veroordeeld, verzameld zijn. Lees hier.